Hopp til innhold
Ragnar-og-Dagfinn-på-Bangalore-Technical-Conference-2018

The Bangalore Technical Conference 2018 – reisebrev fra Ragnar

Dagfinn og jeg har deltatt på konferansen The Bangalore Technical Conference 2018 i India. Dette er en konferanse som arrangeres hvert år av Micro Focus for akademiske institusjoner og utvalgte tekniske partnere. God opplæring i relevante produkter og løsninger, samt nyttige tekniske diskusjoner med utviklere og andre deltagere, preget de fem dagene konferansen varte.

Ragnar Storstrøm

Konferansen som også kalles for Technology Transfer Partners konferansen, TTP, er en eksklusiv konferanse man som partner må bli spesielt invitert til. Konferansen er begrenset til 50 deltakere og har en agenda som fokuserer på produkter og løsninger som utvikles av Micro Focus i India.

Du får gi tilbakemelding på et helt annet nivå – direkte til både produktansvarlige og utviklere. Det er nettopp det som er en stor del av konferansen også, at de ønsker tilbakemeldinger fra oss, og at de tar det med i utviklingen videre. Det i seg selv var ekstremt motiverende, og betyr at produktene vi bruker for våre kunder har mulighet til å bli enda mer optimalisert for det vi trenger dem til. Ved presentasjonen av et produkt eller en løsning, kunne hele utviklingsteamet være til stede. For noen produkter var det mer enn tjue personer – bare for å få med seg våre tilbakemeldinger!

Kurs i Access Manager med tett oppfølging

Konferansen startet med kurs i enten Open Enterprise Server, ZENworks eller Access Manager. Vi valgte sistenevnte og fikk en gjennomgang av produktet av produktansvarlig. Deretter lærte utviklerne oss den delen de hadde ansvar for i produktet. Instruktørene var tett på og hjalp oss gjennom øvelsene, slik at alle kom gjennom det de skulle. Det var ingen spørsmål som forble ubesvarte – ei heller noen forslag til forbedringer som ikke kom frem til beste mottaker.

Micro Focus Indian Development Center

En av dagene dro vi til Bagmane Business Park, der Micro Focus holder til. Vi ble ønsket velkommen av en av sjefene for Indian Development Center og ble forklart litt om både India, Bangalore og Micro Focus:

  • Antall som jobber innen IT industrien i India er 4 millioner + 15 millioner som jobber indirekte med IT
  • Antall innbyggere i Bangalore er på rundt 11 millioner, hvorav ca. 1 million IT ansatte
  • Micro Focus har ca. 40.000 kunder på verdensbasis, hvorav ca. 3.500 akademiske institusjoner
  • 99 av Fortune topp 100 selskapene er Micro Focus kunder
  • Selskapet har 15.000 ansatte fordelt over 50 land. Av disse er ca. 1.600 fra HP Enterprise oppkjøpet og ca. 850 fra NetIQ ansatte i Bangalore. Totalt 1.500 av dem er utviklere.

Denne dagen var det spesielt gjennomgangen av roadmap for sikkerhetsproduktene som Cloudworks jobber med, og som vi kjenner godt til, som var gull verdt for oss å være med på. Vi fikk anledning til å få mer inngående forklaringer på en del punkter vi lurte på.

Java og Tomcat

En av Micro Focus sine samarbeidspartnere fortalte om Filr installasjon for en kunde. Filr er et verktøy for å samle filer fra mange kilder på ett sted, slik at brukere finner de lettere. Deretter fikk vi et foredrag om NetStorage – en funksjon som ble introdusert i NetWare 6.0! NetWare var på et tidspunkt verdens mest utbredte nettverks operativsystem. Dette foredraget skulle vise seg å være utrolig nyttig for oss, siden det inneholdt tips om tuning av Java og Tomcat – teknologi flere av våre kunder bruker hver dag!

Fortsetter dialogen med IDM-teamet på e-post

Et av høydepunktene for oss var mer informasjon om neste versjon av NetIQ Identity Manager, samt tilgang til hele IDM-teamet. Vi var godt forberedt til denne sesjonen og brukte hele timen vi hadde til rådighet til å stille spørsmål, komme med forslag til forbedringer og få råd. Siden ikke alt kunne besvares på stående fot, har vi knyttet direkte kontakt med utviklerne for å fortsette dialogen på e-post.

Vi gikk også gjennom en oversikt over hvilke av sikkerhetsproduktene som støtter skytjenester. Dette er spesielt interessant for oss for det muliggjør at vi kan lage tjenester selv, og også her var vi frempå med innspill.

Vertica til Analytics

Vi fikk en del informasjon om hvordan Micro Focus ser for seg å bruke Vertica til Analytics i produktene sine, hvilket for oss er en av de mest spennende egenskapene som kommer. Vertica er et produkt som gjør om data i databaser til et annet format, slik at det går raskt å søke gjennom enorme datamengder selv med meget kompliserte spørringer.

En demonstrasjon av det nye REST grensesnittet i eDirectory og det nye brukergrensesnittet i iManager var også en del av programmet. Sistnevnte hadde flere av oss mange tilbakemeldinger på, som vi håper de tar til følge. Det så uansett fantastisk bra ut allerede og vil representere en klar forbedring.

Ransomware angrep

En av dagene ble vi kontaktet av produktsjefen for Open Enterprise Server. I en tidligere sesjon hadde noen bedt om en funksjon for å begrense skadeomfanget ved ransomware angrep, og vi hadde da fortalt om en sikring vi har utviklet for IDM drivere som forhindrer eksekvering av utilsiktede endringer på mange brukere. Vi fikk derfor sendt over informasjon om dette til han. Morsomt at noe vi har utviklet for våre kunder kanskje også kan brukes av Micro Focus!

Morsomt at noe vi har utviklet for våre kunder kanskje også kan brukes av Micro Focus!

Test- og utviklingslaboratoriet

Vi besøkte også kontoret som HP Enterprises holdt til i tidligere, og som nå er en del av Micro Focus. Der ble vi vist inn i test- og utviklingslaboratoriet. Her så vi rad på rad med rack som inneholdt servere, datalagring, nettverksenheter osv. Jeg vet ikke hvor mange leverandører som er representert, men det var i alle fall flere tusen servere som kjørte rundt 145.000 virtuelle maskiner og brukte omlag 40PB med lagring. Alt for å støtte utviklingen av 89 produkter. Jeg følte en viss ærefrykt, og også misunnelse, overfor de 100 menneskene som får lov til å administrere alt dette. Tenk å ha så mye kul maskinvare å leke med!

Sosialt og faglige diskusjoner med andre deltagere

Enkelte av kveldene var vi invitert til felles middager, samt velkomstbankett med underholdning. Dette ga oss anledning til å bli godt kjent med de andre deltagerne. Vi lot ikke sjansen gå fra oss til å ha gode faglige diskusjoner om det vi hadde lært med andre som var like interessert i dette som oss.

India som destinasjon

Hverken Dagfinn eller jeg hadde tidligere vært i India. Med våre to gode kollegaer, Nancy og Gaurav, som kommer derfra, samt et helt Cloudworks team som ofte snakker om å kunne dra dit på firmatur en gang i fremtiden, hadde vi også sett frem til å få oppleve noe av dette spennende landet. Selv om vi ikke fikk mye tid til overs, ga det mersmak. Vi benyttet blant annet anledningen til å kjøre i en automobil rickshaw, samt besøke ulike templer, kjøpe skreddersydde skjorter, se en lokal Kabaddi kamp på bar og nyte den indiske maten – og ølen ikke minst. I tillegg ble vi ved et par anledninger ønsket ekstra velkommen ved å få det typiske røde merket i pannene våre.

I løpet av konferansen oppdaterte vi resten av Cloudworks teamet med noe av det vi lærte og erfarte, og resten fikk de servert mer detaljert da vi kom hjem. Lederen vår Alexander startet på prosessen med å få oss med på neste konferanse allerede før vi var hjemme igjen fra årets konferanse. Da håper jeg at flere fra Cloudworks får lov å oppleve det samme som oss. For det var en helt unik opplevelse – en jeg ikke ville vært foruten.

Del artikkel:

Scroll til toppen