Hopp til innhold
Intranett

Skal intranettet dø?

"Endelig slipper vi å bry oss om intranettet!" Tilsvarende kommentar hører vi ofte når vi presenterer det interne kommunikasjons- og samarbeidsverktøyet Workplace from Facebook. Det ser ut til at mange har et betent forhold til det gode gamle intranettet, men skal man la det dø?

Thea Angelo

Svaret er ja, nei, kanskje..

Det er hovedsakelig to spørsmål som er viktige når det kommer til intranettets fremtid:

  • Har det nytteverdi for de ansatte?
  • Er det tilgjengelig?

Har intranettet nytteverdi for de ansatte?

Intranettet skal i all hovedsak dekke statisk informasjon som de ansatte trenger for å gjøre jobben sin. Dette kan være alt fra beskrivelser av prosedyrer til personalhåndboka og reglement. Enkelte selskaper bruker intranettet for å spre alt av nyheter og andre aktualiteter.

Den største utfordringen er dårlig struktur, og for lite ressurser som jobber fast med verktøyet til at det gir reell verdi. Hvem har ikke brukt flere timer på å lete etter rutinen for å føre reiseregninger riktig?

Er intranettet tilgjengelig?

En av fordelene ved å ta i bruk Workplace from Facebook er tilgjengeligheten. Man kan koble seg opp på mobilen, PCen eller nettbrettet. Dette gir ansatte som ikke sitter foran en PC muligheten til å holde seg oppdatert ved bare et fingertrykk. Når disse ansatte trenger å finne en HR-rutine, bør den være like tilgjengelig som annen informasjon på Workplace.

Det er lettvint for alle i organisasjonen å stille spørsmål og få svar på Workplace, og ofte vil det kanskje være ønskelig å kunne linke videre til intranettet. Og det er nettopp her det kan bli utfordrende for de ansatte. De fleste bedrifter har et intranett som krever ekstra pålogging og som kanskje heller ikke har et responsivt design. De ansatte faller av lenge før de har funnet svaret sitt. Er det en ting som er helt sikkert, så er det at ansatte vil ha alt så lett tilgjengelig som mulig.

Så må intranettet dø? Ikke nødvendigvis, men det må forbedres og gjøres tilgjengelig. Og om bedriften ikke har et intranett, er det derimot fullt mulig å bygge en god struktur på Workplace som dekker de fleste behov.

Del artikkel:

Scroll til toppen