Skip to content
Det-kribler-i-magen-til-Arne-på-Oktane-18

Arnes reisebrev fra Okta sin konferanse Oktane18

Som førstegangsreisende til Las Vegas og konferansen til vår samarbeidspartner Okta, er det lett å la seg overvelde av både størrelse og inntrykk. Konferansen Oktane18 hadde et tettpakket program i tre dager om skybaserte identiteter og tilgangskontroll. Det kriblet rett og slett i magen til en IAM konsulent som meg!

Arne Vedø-Hansen

Okta på offensiven

Samarbeidspartneren vår Okta er en av de ledende leverandørene av skybaserte produkter innenfor identitets- og tilgangsstyring. Konferansen i år viste tydelig et selskap på offensiven! Årets Oktane var visst dobbel så stor som fjorårets, og imponerende keynotes og foredrag viste et selskap som tenker stort og tenker fremover. De viet i tillegg god plass til partnere, og hadde mange felles initiativer med dem.

Okta og Workplace from Facebook

En ting som er gledelig for oss i Cloudworks, er at Okta og Workplace from Facebook nå jobber tett sammen for å gjøre integrasjon og provisjonering til Workplace enda enklere. Vi har lenge anbefalt Okta som en av de foretrukne løsningene for de som trenger å ta identitetsforvaltningen sin ut i skyen, og nå gjør altså Workplace from Facebook det samme.

Du kan lese mer her om hvordan vi integrerte Workplace from Facebook med Okta’s IAM løsning for Flyktninghjelpen.

Barack Obama sin opptreden var et høydepunkt

Det er ikke til å stikke under en stol at et av konferansens høydepunkter var samtalen Todd McKinnon, CEO i Okta, hadde med Barack Obama. De snakket om digitale utfordringer, og visjoner for hvordan vi kan løse de oppgavene vi har å stri med. I tillegg ga Obama noen skråblikk på sin tid i Det hvite hus, samt hvordan det er der i dag. Det å skulle gjenfortelle alt det han fortalte, er nok til å fylle flere artikler, så jeg oppsummerer det heller med å anerkjenne hvor mye sans jeg har for folk som er i stand til å velge dialog fremfor monolog som løsningsmetodikk.

Ny funksjonalitet i Okta

Okta benytter naturlig nok Oktane som arena for å lansere nyheter og forbedringer. Det var interessant å se at Okta som produkt, blir stadig mer avansert og modent.

Videre har jeg skissert noen av tingene jeg bet meg merke i:

  • Forbedringer i identitetsmotoren – Okta har mye snadder i pipelinen for å kunne gjøre håndtering og automatisering av identitetsprosesser rikere og mer komplekse. Vi snakker her for eksempel om å sende ut varsel til brukere om at kontoen deres snart passerer utløpsdato, kraftigere regelmotor for å kunne tilordne grupper, aksess og applikasjoner, introduksjon av enumereringsattributter og attributter med eleverte aksesskrav.
  • Passordløs innlogging – med stadig flere autentiseringsmekanismer tilgjengelig, både eksplisitte som smarttelefon-app og SMS-token , samt mer skjulte som device-identifisering og geografisk evaluering, så kan vi begynne å kutte ut passordautentisering i en del sammenhenger.
  • «Sign in with Okta» – På samme måte som vi eksempelvis ser «Sign in with Facebook» eller «Sign in with Google» i nettbutikker og andre tjenester som benyttes av private, tar Okta sikte på å kunne bli en tverr-organisasjonell identitetsleverandør i forretningsverdenen.

Det «lille» ekstra

Keynotes, presentasjoner og roundtables er selve bærebjelken i konferansen. I tillegg hadde jeg gode og nyttige samtaler med både ansatte i Okta, kunder av Cloudworks og andre samarbeidspartnere som også var på konferansen.

Av de mer spontane erfaringene jeg opplevde som tilførte det lille ekstra, var Okta Developer Hub. Okta begynner å få rike API’er og verktøykasser for å kunne bygge løsninger som drar nytte av Okta-funksjonalitet på ulike måter, og som man kan bruke til å lage kraftfulle integrasjoner. På Okta Developer Hub kunne man rusle innom enten man ønsket å ha en godt prat rundt utfordringer man har støtt på, eller gi seg i kast med «The Okta Developer Challenge.» Sistnevnte var en programmeringsoppgave der man vant en Okta hettejakke hvis man klarte å bygge en kjapp løsning som benyttet Okta for innlogging og federering. Jeg vant en!

Oktane18 leverte på alle plan – og var til og med enda bedre enn jeg hadde forventet meg! En stor takk til Okta og alle som gjorde Oktane18 til en strålende opplevelse – håper vi sees i San Francisco neste år for Oktane19!

Arne sammen med Brian i Okta etter å ha vunnet hettejakke

Del artikkel:

Scroll To Top