Hopp til innhold
Arne-Vedø-Hansen-and-Nils-Anders-Hvinden-at-Oktane19-1

Rapport fra Oktane19

For alle som jobber med Okta var San Fransisco og Oktane19 stedet å være. Oktane i seg selv er to fulle dager av keynotes, breakouts og nettverksbygging, men der er så mye annet som skjer at det enkelt kan bli gjort om til en hel ukes begivenhet!

Arne Vedø-Hansen

Jeg hadde gleden av å delta på årets Oktane sammen med min kollega Nils Anders Hvinden. I forkant av selve konferansen er det muligheter til å ta del i opplærings- og sertifiseringsøkter, så vel som «minikonferanser». Vi startet med å melde oss på noen Oktane-masterklasser som dekket ulike tema, og for de som måtte ønske å øke kunnskapen sin om Okta anbefaler jeg disse treningsøktene. 

Den første vi deltok i handlet om avansert mestring. Det var godt organisert hvor hver student hadde tilgang til et fullt laboratoriemiljø. Det ble gjennomført med et godt tempo og progresjon gjennom de forskjellige trinnene og utfordringene. Så vidt jeg kunne si, hadde lærerassistentene på økten erfaring som var sammenlignbar med min egen. Selv om jeg trodde jeg hadde noen vanskelige spørsmål underveis, var de alltid i stand til å gi god innsikt og nyttige svar. Dobbel tommel opp for Okta Educational Services! 

Alt handler om menneskene, folkens! 

Treningsøkten var en perfekt start på Oktane, fordi den fremhever et aspekt av Oktane som fortjener oppmerksomhet. Jeg er ofte på prisutdelinger og produktannonseringer, men det som er så spesielt med Oktane er menneskene du får samhandle med. Læringsassistentene, personene på Okta sitt partnerteam, ekspertene i Okta Consulting Services, Okta internasjonale team, enten de er europeisk, australsk eller fra et helt annet sted. Det er alt fra Oktas kunder som forteller fantastiske historier og presenterer spennende utfordringer som de trenger hjelp til å løse gjennom Okta sine foredragsholdere som demonstrerer funksjonalitet og diskuterer hvor Okta er på vei til en hovedtaler som griper en gruppe på 4000 og hypnotiserer med deres personlige historier og opplevelser – alt handler om menneskene!

En stor takk til alle;
dere er kjernen i hvorfor Oktane19 var et så flott arrangement!

Jeg skulle ønske jeg fikk til å oppsummere det Viola Davis og Frank Abagnale snakket om i noen få setninger, men jeg ville feilet helt; hvis du får sjansen til å se en YouTube-innspilling av dem – gjør det! Det er også verdt å se Oktas administrerende direktør Todd McKinnons hovedtale der han blant annet snakket om tankene sine om Okta som en åpen plattform og hvordan det muligens vil gi grunnlag for å øke integrasjonene som er tilgjengelig gjennom det! Jeg la selvfølgelig også merke til hovedtalen presentert av sjefen for IKT for Norsk Flyktninghjelpen, Pietro Galli. Hans presentasjon omhandlet den viktige jobben de gjør hos Flyktninghjelpen og fremhever selskapet som årets brennpunkt for Okta for Good. 

Cloudworks – Årets Okta EMEA-partner

For å legge fokuset litt på oss selv er Okta en sentral del av Cloudworks strategi, og vi har lagt ned betydelig innsats for å bygge vår egen kompetanse og erfaring med både Okta som produkt og Okta som en partner for å levere verdi til kundene våre. Med det som bakgrunn, er det virkelig flott å se oss kåret til Årets Okta EMEA-partner på Okta’s Partner Summit. Det er en anerkjennelse av innsatsen vi har gjort så langt, men enda viktigere, en inspirasjon for det vi allerede jobber for å oppnå i tiden fremover.

En stor takk til Nick Miles og hele Okta EMEA-teamet;
vi ville på ingen måte vært hvor vi er i dag uten dere som jobber med oss for å få oss dit! 

Patrick McCue, Senior VP for Worldwide Partners i Okta, Inc. til venstre. Nick Miles, direktør regionale allianser – EMEA i Okta Inc. i midten. Arne Vedø-Hansen, Senior IAM-konsulent i Cloudworks til høyre.

Produktannonsering av Okta

Oktas kjerne er en autentisering/tilgang/SSO-løsning som gir en enkel og sikker tilgang til skytjenester. Det har vært mulig å gjøre grunnleggende styring av identitetslivssyklus og beslektede oppgaver i Okta, men hvis man har komplekse behov måtte man benytte seg av mer spesialiserte løsninger for å håndtere det. Okta har vært flink til å integrere seg med andre løsninger og produkter, men man måtte benytte seg av eksterne løsninger for å håndtere det.

Imidlertid tar Okta med årets kunnkjørelser på Oktane betydningsfulle steg for å bli en fullverdig IAM-løsning, både for skyen og on-prem, og blir da i stand til å håndtere selv de mest komplekse tingene en organisasjon kan be dem om å gjøre.

La oss se på noen detaljer blant disse kunngjøringene: 

Workflows

Med Oktas oppkjøp av Azuqua tidligere i år bringer de inn en tilpassbar arbeidsflytmotor til hendelseshåndtering med beslutningsbaserte og betingede forgreninger, utrop til integrerte systemer – alt dette uten å måtte kode eller kompilere. Jeg så to demonstrasjoner av det i løpet av Oktane:

  • Håndtering av en sikkerhetshendelse basert på en brukerrapport, utløse sikkerhetshandlinger på brukerens konto, SMS-varsling til utpekte sikkerhetsansvarlige og logging av problemene i et integrert sikkerhetssystem
  • Leie arbeidsflyt som er i stand til å skille mellom interne og innleide brukere med kontrakt, tilby applikasjoner, gi godtgjørelser for ledergodkjenning for kontraktsarbeidere og gjøre Slack-varsler i utpekte Slack-kanaler.

Jeg vet ikke når dette vil bli tilgjengelig generelt, men jeg ser bruksområder for dette med hver eneste kunde jeg jobber med, så dette er gode greier! 

Webhooks

Dette kan sees på som svært relatert til arbeidsflytmotoren som er nevnt over, men er mye nærmere å bli tilgjengelig og til øyeblikkelig bruk i egen rett, så det er verdt å være oppmerksom på det. 

Okta Hooks” kan brukes sammen med et bredt spekter av arrangementer i Okta for å utvide funksjonaliteten og gi tilpasningsmuligheter. Vi så dette demonstrert ved at de forbedret et kunderegistreringsscenario innen CIAM for å sikre at en ny kunde ble satt ordentlig inn i CRM-håndteringsløsningen. Jeg prøvde meg selv på å programmere Okta Hooks for å håndtere saneringsinformasjon for brukerregistrering som en del av årets Okta Developer Challenge.

I likhet med arbeidsflytmotoren er himmelen den eneste begrensningen for hvordan organisasjoner som benytter seg av Okta kan bruke dette. Trenger du å generere unike brukernavn basert på en rekke kriterier? Greit! Trenger du å varsle gitte interessenter og systemeiere når gitte applikasjoner blir tildelt? Hvorfor ikke! Trenger du å gjøre oppslag i referansesystemer før du lar noen delta i gitte grupper? Koble det opp! Jeg gleder meg veldig til å se hvordan dette kan løse noen utfordringer vi har sett i våre Okta implementeringer.

Avansert servertilgang

Det er mulig for organisasjoner som er små og mager å tilby IT-tjenestene de trenger gjennom SaaS-applikasjoner, mens enhver organisasjon av en viss størrelse har vanligvis en viss infrastruktur for å støtte deres IT-behov. Dessuten pleier det å være en kompleks kombinasjon av on-prem og skysevere og tjenester på det. 

Okta Advanced Server Access er en moderne tilnærming til servertilgang der Okta tilbyr sentraliserte tilgangskontroller i alle skymiljøer som støtter Linux- og Windows-servere (offentlige, private eller hybrid), og skyforekomster på tvers av AWS, GCP og Azure. Jeg er ingen serveradministrator, men etter å ha hørt diskusjoner om disse problemene og hvordan de har utfordret organisasjoner tidligere, er jeg ganske sikker på at dette kan hjelpe mange mennesker til å sikre at de riktige brukerne har tilgang til forskjellige deler av infrastrukturen uten å stoppe alt for å holde ting trygt. Dette bringer Okta inn i Privileged Access Management, selv om jeg trenger å se nøyaktig hvor godt det kan fungere for dette formålet.

Annet

Andre nyheter fra Oktane

  • Risikobasert autentisering – ved å bruke den enorme brukerbasen som Okta har samlet og utnytte maskinlæring for å evaluere miliarder av hendelser vil Okta tillate organisasjoner å forbedre brukerautentiseringsscenarioene med risikobasert funksjonalitet
  • Okta Access Gateway – Tilbyr sømløs on-prem autentisering uten å måtte distribuere og vedlikeholde store identitetsstabler på forhånd

Oktane19 var en fantasisk opplevelse på så mange måter; 
nå håper jeg å se deg på Oktane20!

Del artikkel:

Scroll til toppen