Passordfri autentisering
Passordfri autentisering

Passordfri autentisering

Passordfri autentisering erstatter passordet med sikrere og mer brukervennlige alternativ for både de ansatte og kundene dine.

Passord er sårbare

Er din bedrift bekymret for phishing-angrep? Er påloggingsprosessen deres lite brukervennlig? Da bør dere vurdere å bytte til passordfri autentisering. Det gir både en sømløs opplevelse og en bedre sikkerhet for både de ansatte og kundene dine.

Ettersom vi bruker flere digitale tjenester øker antallet passord vi må huske, og disse kan være vanskelig å holde styr på. For å gjøre det enklere velger mange å benytte samme passord til ulike tjenester eller velger et enkelt passord. Dette gjør passord sårbare.

Kompliserte passord øker kostnadene til brukerstøtte

Mange bedrifter har bestemt at deres ansatte må benytte passord som er unike og stadig mer kompliserte. Imidlertid gjør disse kravene det vanskelig å huske passordene, som ofte resulterer i låste kontoer og forespørsler om å tilbakestille passord.

Passordri autentisering er raskere og sikrere

Men hva om du kunne bli kvitt passord ved å benytte deg av andre faktorer enn passord? For eksempel ansiktsgjenkjenning, autentiserings apper eller fingeravtrykk?

Med passordfri autentisering kan brukeren enkelt logge seg på uten å måtte huske ett eneste passord, noe som gjør påloggingsprosessen raskere og sikrere.

5 fordeler med pålogging uten passord

Tradisjonell autentisering med brukernavn og passord har vært grunnlaget for sikkerhet i over 50 år. I lys av dagens IT-landskap, trusselbilde og bruksmønster er tiden moden for å pensjonere passordet. Vi skal se nærmere på hvordan dette kan gjøres, og forklare fem fordeler med passordfri autentisering.

Les mer her om 5 fordeler med pålogging uten passord

Webinar on-demand:
Sikker og brukervennlig pålogging uten passord

Gratis webinar - se nå!

Vi inviterte Max Faun som leder Okta EMEA Consulting, for å diskutere påloggingsprosesser uten bruk av passord med Arne Vedø-Hansen, IAM arkitekt i Cloudworks.

På webinaret får du vite mer om:

  • Risikoene og de reelle kostnadene med passord i ulike brukstilfeller inkludert mobilbruk og CIAM
  • Oversikt over sømløse og sikre autentiseringsstrømmer
  • Fordeler og ulemper med alternative faktorer som biometri, OTP osv for forskjellige scenarier innenfor IAM og CIAM
  • Hvordan tilrettelegge den nødvendige infrastrukturen

Trykk her for å se webinaret når det passer deg best!

Ta kontakt for å snakke nærmere om muligheter rundt passordfri autentisering for din bedrift!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.