Skip to content
Gaurav-Dhawan-smiler-på-Cloudworks-Hackathon-1

Hvem er vår gode kollega Gaurav Dhawan?

Gaurav Dhawan jobber som konsulent i Cloudworks, og har akkurat avsluttet et vellykket og langsiktig IAM-prosjekt som teknisk ansvarlig for en av våre kunder. Vi ønsket å finne ut litt mer om bakgrunnen hans, og benyttet sjansen da han kom innom kontoret for å fokusere på kompetanseheving.

Åse Helene Rogne-Hansen

IT-bransjen i India er ekstremt stor, og i likhet med mange andre, tok Gaurav Dhawan en Master i Computer Application. Da han jobbet for Evry i India, dukket det opp en mulighet til å lede et prosjekt innenfor sikkerhetsområdet. Dette krevde at han måtte sette seg inn i fagområdet. Han oppdaget raskt det enorme potensialet, og forsto at dette var fremtiden.

Med en solid og ettertraktet kompetanse i bagasjen

Gaurav falt pladask for Norge da han jobbet her sporadisk over en periode på seks år. Han var her 4-5 måneder av gangen i forbindelse med et IAM-prosjekt for en stor norsk virksomhet. Omsider fikk han overtalt sin nydelige kone Daisy om å flytte fra India, og med en solid og ettertraktet kompetanse, fikk han kjapt en permanent jobb her til lands som muliggjorde drømmen.

Et fagmiljø av eksperter

Etter en stund i Norge, fant Gaurav veien til Cloudworks. Han hadde jobbet med flere i selskapet tidligere, og det eksisterte en gjensidig respekt for hverandres kompetanse. Markedet var i likhet med i dag, preget av den raske utviklingen innen teknologi og digitalisering, med en kritisk mangel på kunnskap og erfaring innenfor IT-sikkerhet. Det at Cloudworks var i ferd med å bygge opp et fagmiljø av eksperter innen integrasjon av cloud-tjenester, identitets- og tilgangsstyring, samt informasjonssikkerhet, hadde han av den grunn både troen på, og ønsket å være en del av.

I Cloudworks jobber Gaurav som senior IAM konsulent. Han motiveres av å bistå kundene med deres utfordringer, samtidig som han fortsetter med å utvikle og bygge kompetanse innenfor sitt fagområde. Identity Access Management (IAM) er et av kjerneområdene til Cloudworks, og du kan lese mer om det i artikkelen Hva er IAM og hvorfor er det så viktig.

Stor påvirkningskraft i selskapets videre utvikling

Gaurav motiveres av innflytelsen hver enkelt av oss har på selskapets drift, samt videre utvikling. Denne måten å drive selskapet på, var en strategisk avgjørelse som ble tatt da Cloudworks ble grunnlagt. Selskapsstrukturen er flat, og informasjonsflyten er transparent. Med en sosial samhandlingsplattform som selskapets interne kommunikasjonsverktøy, oppfordres alle de ansatte til å dele, kommentere og bidra både sosialt og faglig i hverandres arbeidshverdag. Dette er verdiskapende og spesielt avgjørende for selskapets kultur, siden de fleste jobber fysisk hos kundene. Ytterligere om bakgrunnen for vårt valg av kommunikasjonsverktøy, kan du lese mer om i artikkelen Workplace from Facebook – vår digitale kaffemaskin.

Hva var det med Norge?

Hva var det egentlig med Norge som fikk han til å trekke opp røttene sine i India, få konen Daisy til å sette sin egen påstartede karriere innenfor markedsføring og journalistikk på hold, samt gjøre en nordmann ut av sin da 17 måneder gamle sønn Avnesh?

Det var de norske verdiene, kulturen og respekten for mennesker og naturen, som først og fremst tiltrakk meg. Siden jeg hadde jobbet her over en lengre periode, hadde jeg også opplevd balansen mellom arbeid og fritid. Den må være en av de beste i verden. I tillegg elsker jeg vinteren her!

Gaurav forteller ivrig videre på flytende norsk at overgangen med å flytte hit gikk fint, siden han allerede kjente landet. Vanligvis er det maten, den sosiale kulturen, været og språket som oppleves som et sjokk når man flytter fra India til Norge. Gaurav hadde derimot flere positive opplevelser det første året. Raskt la han merke til at de fleste dro hjem fra jobb så snart klokken ble 16, og at bilene stoppet automatisk om han ønsket å gå over veien. I tillegg var han positivt overrasket over at selv om han bodde i hovedstaden, så var han nærme naturen.


Elsker å smøre ski

Gaurav har vært mye på ski gjennom vinteren, og har postet en del bilder av seg selv i skisporet på Workplace. Alltid like entusiastisk. Han hadde aldri gått på ski før han kom til Norge. Nå elsker han konseptet med å finne riktig smøring for å optimalisere gliden. I år lærte han seg i tillegg å stå på snowboard, og ble frelst på farten og følelsen av å flyte på snø.

Gaurav Dhawan har troen på Cloudworks

Gaurav brenner for informasjonssikkerhet, og er glad for at han valgte Cloudworks som sin arbeidsgiver. Han har sterk tro på selskapets fremtid, måten det drives på og de menneskene som jobber der. Han er godt likt blant både kunder og kollegaer, og er en sterk bidragsyter både faglig og sosialt.

Vi er et lite selskap med et nært og knyttet team. Det mener jeg er det viktigste for å bygge selskapet videre!

Del artikkel:

Scroll To Top